Classic Park agenda 2020

Wij schrijven 20 maart 2020 en de wereld is veranderd. Het Covid-19 virus zet alles op zijn kop. Onze gezellige Miglia Lounge is gesloten. Zakelijke evenementen voor de komende maanden zijn afgezegd. Alle autofestivals hebben wij gecanceld. Maar dat zijn kleine ongemakken als wij lezen en horen welk menselijk leed Covid-19 met zich mee brengt. Nederland blijft daar niet van gespaard. Wij leven mee met patiënten, hun dierbaren en al degenen die zich inzetten om de pijn te verlichten.
 
Niemand weet wanneer groen licht kan worden gegeven voor het organiseren van evenementen. Intern calculeren wij met weinig zakelijke evenementen, zo deze al door de overheid toegestaan worden, tot medio september 2020.
 
Publieksevenementen zoals onze autofestivals zijn altijd een grote uitdaging. Bij goed weer is het een opgave om genoeg personeel te krijgen en om de keuken bevoorraad te houden. Bij slecht weer is de opkomst slechts 30% van de opkomst bij goed weer, onnodig te zeggen dat je dan ingeroosterd personeel teleurstelt en je niet gelukkig wordt van de voorraden in de koeling. Door de jaren heen hebben wij een aardige ervaring opgebouwd hoe wij om moeten gaan met zonnig of regenweer, inspelen op agenda’s van andere evenementen en clubagenda’s.
 
Onze gewaardeerde festivalmanager maakte recent een carrière stap, wij gunnen hem die zeer. Na zijn afscheid, en met het festivalseizoen voor de deur, hadden wij onmiddellijk een uitdaging met de autofestivals voor 2020. Een uitdaging die groter werd met het toenemen van het slechte nieuws over de verspreiding van Covid-19 over Europa. Duidelijk werd dat dit virus het bijeenzijn van grote groepen mensen vooralsnog onmogelijk zal maken.
 
In heel Nederland, België en Duitsland, waar onze meeste festivalbezoekers vandaan komen, zijn evenementen gecanceld. Veel evenementen, zoals de Formule 1, zullen naar nieuwe data zoeken. Formule 1 wedstrijden hebben invloed op de bezoekersaantallen van onze autofestivals. Maar ook clubs zullen hun leden willen binden. Benieuwd zijn wij naar het sentiment van onze trouwe bezoekers, komen die straks weer graag of gaan die het komende jaar toch maar grote en dichte bezoekersbijeenkomsten uit de weg?
 
Veel zal afhangen hoe het virus, en een vaccin daartegen, zich ontwikkelt. Gelet op de verwachtingen die wij wekken met het plannen van festivals, bij bezoekers, clubs, standhouders en personeel en de onzekere periode die voor ons ligt hebben wij besloten om geen autofestivals te plannen tot er zekerheid is dat die daadwerkelijk doorgang kunnen vinden en afgestemd zijn, zoals wij dat altijd doen, op agenda’s van andere evenementen zoals de Formule 1 en clubagenda’s.
 
Wat dan? Classic Park is bedoeld als ontmoetingsplaats en belevingsplek voor de autoliefhebber. Zodra de omstandigheden het toelaten gaan het museum, Miglia Lounge en terrassen open voor publiek en hopen wij dat de klassiekers weer voorrijden. Wij kunnen het ook gezellig maken zonder autofestival! Kijk op onze website voor meer info.
 
Als autoliefhebber hebben wij wel een groot voordeel. Wij hoeven niet per se naar een grootschalig evenement. Wij genieten van de auto in de garage, van de privé tourrit en van het terrasje met zicht op de auto. Daar zijn geen grote aantallen mensen voor nodig. Maar als je “geloofsgenoten” wil treffen, wees dan zeer welkom, als de horeca weer open is, bij Classic Park.
 
Terzijde, goed om te weten is dat klanten ons nog steeds weten te vinden, in- en verkoop gaat, wel uitsluitend op afspraak, door.
 
Meest belangrijk voor nu: Hopelijk blijft u met uw dierbaren gezond, volg gezondheidsaanwijzingen, wij treffen u weer graag in Classic Park!

In januari komt de agenda van 2021 online. Hou deze website daarom in de gaten. Vragen? neem contact met ons op