terug naar Agenda
Mar
05

Tijden
10:00 - 17:30 uur

Locatie
Classic Park
Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel

Particuliere verkoop

Het parkeerterrein is gratis toegankelijk voor bezoekers van de Klassieke verkoop. Museumkaartjes kunt u in de (online)shop kopen.

Veertien dagen na het behalen van zijn rijbewijs kocht Pa zijn eerste klassieker, een Renault 4CV. De kleine auto was zo slecht dat eerst na eindeloos lassen, schuren en plamuren er weer een 4CV op de wielen kwam. De 4CV werd vervangen door een volgend project, een Opel Olympia uit de vijftiger jaren. De wegligging van deze auto was niet om over naar huis te schrijven. Tijd voor een Citroën Traction Avant. Zo heeft Pa in zijn jonge jaren veel klassiekers gehad.
Verkoop van een auto geschiedde in de vorige eeuw via de zaterdageditie van De Telegraaf, maar Belgen of Duitsers kenden het dagblad niet. Een goede verkoopmogelijkheid was bij een event op het parkeerterrein staan van een destijds bekend automuseum in Drunen. Het mocht eigenlijk niet maar als je wat achteraan op het terrein stond werd het oogluikend toegestaan. Meestal was de auto ’s avonds verkocht.

Vaak krijgen wij bij Classic Park klassiekers aangeboden die voor ons niet interessant zijn. De auto is niet mooi genoeg, of mooi maar voor ons niet courant, of de koper heeft een voor ons te hoge vraagprijs in gedachten. De verkoper gaat teleurgesteld huiswaarts. Ook wij zijn niet blij, want wij willen de verkoper helpen. Dat is op dat moment voor ons niet haalbaar. Tijd om oude tijden te laten herleven!

Wat gaan wij doen? Wij gaan een event organiseren, waar particulieren zelf hun klassieker of bijzondere auto kunnen verkopen. De spelregels zijn:

 1. Een klassieke auto is een auto van voor 1988;
 2. Een bijzondere auto is bijvoorbeeld een jonge Lotus of een Wiesmann;
 3. Het voertuig staat tenminste 6 maanden op naam van de particuliere verkoper;
 4. Het voertuig wordt ten minste 4 dagen voor de eventdag aangemeld, bij voorkeur met foto, onder vermelding van merk/type, bouwjaar, tijdsduur bezit en eigenaar. Verzend deze gegevens bij aanmelding naar festivals@classicpark.nl
 5. Aanmelden gaat door het kopen van een entreeticket voor de auto. De entreeprijs voor auto en eigenaar bedraagt € 50,-- in de digitale ticketshop;
 6. Het staat Classic Park vrij om een voertuig of particulier om haar moverende redenen te weigeren. Weigeren geschiedt door het terugstorten van het entreegeld betaald in de digitale ticketshop. Classic Park meldt per email binnen 3 werkdagen of de entree wel of niet geaccepteerd wordt;
 7. Weigeringsgronden zijn onder andere:
  1. De auto is niet klassiek;
  2. De auto is niet klassiek en ook niet bijzonder;
  3. De particulier heeft de auto korter dan zes maanden op naam staan;
  4. De particulier is geen particulier, maar handelaar;
  5. Verkoopplaatsen zijn volgeboekt;
  6. Hoewel Classic Park de auto niet beoordeeld en niet verantwoordelijk is voor de aangeboden auto's, is een weigeringsgrond bijvoorbeeld een Rolls-Royce Silver Shadow II van bouwjaar 1974. In 1974 werd dit type niet gebouwd. Er is iets mis met het kenteken.
 8. Verkoop is alleen toegestaan op de door Classic Park aangewezen plaatsen;
 9. Het voertuig dient ’s morgens tussen 08:00 en 09:00 uur aanwezig te zijn. Tussen 16:00 en 16:30 uur gaat het voertuig weer uit het park;

Classic Park verkoopt vaak kostbare klassiekers, maar wij zijn niet vergeten waar Pa is begonnen. Wat willen wij nu bereiken? Wij willen graag een ongedwongen snuffeldag maken waar je onverwacht die auto koopt die je eigenlijk niet wilde kopen, maar nu toch doet, omdat je plotseling verliefd wordt op het model of de prijs. Iets wat wij met Pa vaak genoeg mee maakten en op de terugreis samen met hem zaten te bedenken hoe wij aan Ma gingen uitleggen dat wij deze auto toch niet konden laten staan. Vervolgens was het eindeloos sleutelen en poetsen, maar kwam er wel weer een mooie klassieker tevoorschijn!
 1. Live taxatiestraat - Wilbers Taxaties

  Live taxatiestraat - Wilbers Taxaties

  Om de twee of drie jaar, afhankelijk van uw verzekeraar, moet u uw klassieker opnieuw laten taxeren. Tijdens dit festival kunt u uw klassieker laten taxeren tegen het speciale tarief van € 90,00 (inclusief BTW) onder het toeziend oog van belangstellend publiek van klassiekerliefhebbers. Aanmelden voor de live taxatiestraat kan via festivals@classicpark.nl.

  Sinds 1978 verricht Wilbers Taxaties al taxaties van klassieke auto’s, motoren, campers en bijzondere auto’s.
  De jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat we een organisatie en een methode hebben ontwikkeld waardoor we efficiënt en correct de juiste waarde van uw bijzondere voertuig kunnen bepalen.
  Uiteraard is Wilbers Taxaties gecertificeerd en aangesloten bij de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken.


 2. Klassieker geschorst? Toch welkom bij Classic Park!

  Klassieker geschorst? Toch welkom bij Classic Park!

  Sinds 1 januari 2015 hebben klassiekers met een eerste afgifte kenteken tussen 1 januari 1975 en 31 december 1987 te maken met een belastingheffing. Zeker klassiekers met een LPG-installatie of dieselmotor betalen fors. Auto's die ouder zijn dan vijftien jaar, maar jonger dan 1 januari 1988, krijgen geen vrijstelling van de wegenbelasting. Dat is jammer, want er zitten veel potentiële klassiekers tussen. Veel van deze auto's zijn nu geschorst. Toch kunnen alle personenauto's ouder dan vijftien jaar aan evenementen deelnemen door gebruik te maken van de evenementenregeling. Kijk voor de voorwaarden op de website van de Belastingdienst: http://tinyurl.com/bq2a73k

  Wilt u gebruik maken van deze regeling? Stuur dan uw merk auto, het kenteken, uw adres en telefoonnummer tot ten minste drie werkdagen voor het evenement door aan ons via e-mailadres: festivals@classicpark.nl.

  ATTENTIE! Wij verzenden u een ontvangstbevestiging van uw aanvraag. Alleen na de ontvangst van ons bericht, heeft u vrijstelling om met uw geschorste personenauto aan het evenement deel te nemen. Geen bericht van Classic Park betekent geen vrijstelling!

Deel dit evenement

Deel dit evenement

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopieër en deel de link: