terug naar Festivalagenda
Apr
19

Tijden
10.00 - 16.00 uur

Locatie
Classic Park
Koppenhoefstraat 14
5283 VK Boxtel

Koop tickets voor Oost Europees Klassieker Event

Koop hier direct uw tickets voor dit evenement

Koop ticket

Oost Europees Klassieker Event

Op zondag 19 april 2020 vindt het Oost-Europees Klassieker Event (‘OEKE’) plaats bij Classic Park in Boxtel. Het thema voor dit jaar is ’50 jaar Lada’.

Het OEKE is een ontmoetingsplaats voor eigenaren van en geïnteresseerden in auto's uit Oost Europa. Van DDR, Tsjechië, Slowakije, de Sovjet-Unie tot Polen, waarbij herinneringen kunnen worden opgehaald aan bijzondere automerken zoals Lada, Trabant, Wartburg, Volga, Dacia en Skoda. Daarmee is het OEKE een uniek event voor Nederland. Slechts een keer per jaar vind je alle Oost-Europese merken bij elkaar.

Op het grote buitenterrein laten deelnemers hun Oost-Europese voertuigen zien. Er is ruimte voor een kofferbakverkoop en Oost-Europese autoclubs kunnen hun club promoten. Op een speciaal ingericht fotolocatie kunt u (gratis) met je auto op de foto en de mogelijkheid bestaat (tegen betaling) je auto te laten taxeren. Voor de kinderen is er een springkussen.

De grote hal staat geheel in het teken van ’50 jaar Lada’. Aan de hand van een complete collectie, van de eerste Lada 1200 tot de nieuwste Lada Vesta, is de geschiedenis van het merk te zien. Naast de uitgebreide collectie Lada’s is er een grote fototentoonstelling die de huidige ‘sporen’ in Nederland en Rusland van dit iconische Russische automerk in beeld brengt.

Het event wordt georganiseerd door en bij Classic Park in Boxtel ondersteund door de Lada Club Nederland en de Russische Klassieker Club Nederland.

Op de locatie is een dynamisch automuseum gevestigd. Alle auto’s in het museum, zijn te koop. Dit zijn met name exclusieve auto’s in allerlei prijsklassen. Tevens is er een uitgebreide horeca voorziening met een speciale menukaart.

Kortom een dagvullend programma van 10.00 tot 16.00 uur.

Ook mensen die niet beschikken over een Oost-Europese auto, zijn natuurlijk van harte welkom.
 1. Muziek

  Muziek

  Tijdens onze festivals is de 'feestmee' klassieke brandweerwagen of Volkswagen bus aanwezig met daarin een Retro Wurlitzer Jukebox.


 2. Menukaart festivals

  Menukaart festivals

  Tijdens onze festivals hebben wij een speciale festival menukaart.

  Dowload onze festivalkaart.
 3. Live taxatiestraat - Wilbers Taxaties

  Live taxatiestraat - Wilbers Taxaties

  Om de twee of drie jaar, afhankelijk van uw verzekeraar, moet u uw klassieker opnieuw laten taxeren. Tijdens dit festival kunt u uw klassieker laten taxeren tegen het speciale tarief van € 90,00 (inclusief BTW) onder het toeziend oog van belangstellend publiek van klassiekerliefhebbers. Aanmelden voor de live taxatiestraat kan via festivals@classicpark.nl.

  Sinds 1978 verricht Wilbers Taxaties al taxaties van klassieke auto’s, motoren, campers en bijzondere auto’s.
  De jarenlange ervaring heeft ervoor gezorgd dat we een organisatie en een methode hebben ontwikkeld waardoor we efficiënt en correct de juiste waarde van uw bijzondere voertuig kunnen bepalen.
  Uiteraard is Wilbers Taxaties gecertificeerd en aangesloten bij de Federatie van Taxateurs Makelaars Veilinghouders in Roerende Zaken.


 4. Clubs

  Clubs

  Autoclubs zijn van harte welkom tijdens onze festivals. Meld je van tevoren aan als club en Classic Park zorgt ervoor dat er een plaats op het terrein gereserveerd wordt. Je club aanmelden kan via festivals@classicpark.nl. je kunt tot uiterlijk één week van tevoren aangeven hoeveel plaatsen wij moeten reserveren. Mocht je als club willen participeren tijdens het festival (bijvoorbeeld met speciale auto's, tijdlijn of een clubstand) stuur dan een mail naar festivals@classicpark.nl of bel +31 (0)411 60 5000 en vraag naar Olaf van Kuijlenburg.


 5. Museum

  Museum

  In het Classic Park museumgebouw is elke dag een mooie collectie met klassieke en exclusieve auto’s te bewonderen. De evenementenzaal 'Two Tone', het restaurant 'Miglia Lounge', een werkplaats met vijf bruggen en veel gratis parkeerruimte maken het belevingscentrum compleet. Op festivaldagen geeft het entreeticket voor het festival naast toegang tot het festival ook toegang tot het museum. Deze entreetickets worden online en aan de poort verkocht.


 6. Gratis fotoshoot

  Gratis fotoshoot

  Tijdens de Classic Park Festivals bieden we u een mooie kans om samen met uw auto vereeuwigd te worden. Bij Classic Park is een mooie fotolocatie ingericht waar de shoot plaatsvindt. Aanmelden kan op de dag zelf ter plaatse. De foto’s plaatsen wij in de week na het festival op onze Facebook pagina.


 7. Showpaddock

  Showpaddock

  Rondom het gebouw is een groen park gecreëerd. Samen met de parking aan de voorzijde biedt Classic Park plaats aan bijna 500 mooie showplaatsen. Clubs kunnen een aantal showplaatsen reserveren door het te verwachten aantal ledenauto’s bij ons aan te melden.


 8. Bedrijvenstands & Swapmeet

  Bedrijvenstands & Swapmeet

  Tijdens elk festival van Classic Park krijgt een vooraf geselecteerd aantal bedrijven en particulieren de gelegenheid om onderdelen en 'automobilia' te verkopen. Interesse in een stand of verkoopplaats? Neem dan contact met ons op via festivals@classicpark.nl.


 9. Toegang met korting

  Toegang met korting

  Entreeprijzen 2020 – online voorverkoop (tot 10.00 uur online te bestellen op de dag dat het festival plaatsvindt)

  Thema-auto: € 7,50 inclusief bestuurder, één bijrijder en gratis parkeren
  Thema-auto (1 pers.): € 5,00 inclusief één bestuurder en gratis parkeren
  Bezoeker (volwassene): € 7,50 per persoon inclusief gratis parkeren
  Kinderen 5 t/m 12 jaar: € 5,00 per persoon
  Clubs (vooraf aanmelden): € 5,00 inclusief bestuurder, één bijrijder, gratis parkeren & plaatsen clubstand

Deel dit evenement

Deel dit evenement

Stuur deze pagina door naar een partner of vriend:
Of kopieër en deel de link: